8 Mayıs 2008 Perşembe

Atom Bombası






Atom bombası


Atom bombası, patlamanın kontrolsüz çekirdek tepkimesi yoluyla sağlandığı bomba modelidir. Çekirdek tepkimesi zincirleme ve çok hızlı gerçekleştiğinden ortaya devasa bir enerji açığa çıkar ve bu da patlama ve beraberinde şok dalgası yaratır.


Fizyon tipi çekirdek tepkimesine dayalı atom bombalarında yüksek zenginlikte (saflıkta) Uranyum (235U) veya Plütonyum (239Pu) kullanılılır. Günümüzde üretilen bombalar daha çok plütonyum içeriklidir. Bu yüksek zenginlikte malzeme, zenginleştirme tesislerinden ya da nükleer reaktörlerden elde edilmektedir.
Zincirleme çekirdek tepkimesinin gerçekleşmesi için, ortamın kritik adı verilen seviyede ya da üstünde olması gerekmektedir. Bunun için de belli miktarda ki kütlenin belli bir hacimde olması gereklidir. Bu gereken en az kütleye kritik kütle, hacime de kritik hacim denir. Atom bombalarına kritik kütle sağlanacak miktarda malzeme konur fakat bu malzeme öyle bir dağınık yerleştirilir ki, kritik hacim şartı sağlanamaz ve bu sayede bomba beklerken ya da taşınırken tamamen güvenli bir şekilde durur.
Atom bombasında patlamanın gerçekleşmesi için nükleer malzeme dışında iki ayrı önemli bölüm daha vardır. Bunlardan biri tetiklemeyi yapacak olan fünye diyebileceğimiz parçadır. Genelde dinamit kullanılır. Bombanın patlaması için bu az miktardaki dinamit ilk olarak patlar ve patlamanın etkisi ile dağınık nükleer malzeme bir ayara gelerek kritik hacme ulaşır. İkincisi ise nötron kaynağıdır. Artık kritik kütlede ve hacimde olan malzemede zincirleme çekirdek tepkimesini bu nötron kaynağından çıkan nötronlar başlatır ve bundan sonrası kontrolsüz bir biçimde devam eder ve patlama gerçekleşir. 1945 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin attığı bombalar Japonya'yı neredeyse yok etmiştir. Termonükleer bombanın bulunmasından sonra atom bombası taktik silahı olmuştur. Nükleer silahların üretimine başlanmasına neden olmuştur. İlk olarak Nazi Almanya'sına atılacaktı. Ama savaşta Almanya yenilince Japonya'ya atıldı.

Tarihi
İkinci Dünya Savaşı sırasında, Manhattan Projesi adıyla, ilk çalışmalar başladı. 1942 yılında ABD'nin New Mexico eyaletindeki Los Alamos bölgesinde gizlice bir grup ünlü bilimadamı toplandı. Robert J. Oppenheimer öncülüğünde 3 yıl çalıştıktan sonra ilk bombayı yapmayı başardılar. Aynı esnada Tennessee eyaletinin Oak Ridge kasabasında gizli bir üs daha kuruldu. Burada da patlayacak zengin malzemenin üretimi çalışmaları başladı.
İlk atom bombasının denemesi 16 Temmuz 1945 günü Meksika sınırına yakın Alamogordo çölünde gerçekleştirildi. "Trinity" kod adlı bu denemede patlamanın şiddeti inanılmazdı. Hesaplanan patlama 16 bin ton dinamitin patlamasına eşdeğerdi ve o güne kadarki bombalardan çok daha şiddetliydi. Bu başarının üzerine atom bombasının Japonya’nın iki önemli şehrinde kullanılması kararlaştırıldı.

Hiroşima
6 Ağustos 1945 sabahı ilk atom bombası Enola Gay isimli bir bombardıman uçağı ile Hiroşima’ya atıldı. 3 gün sonra, 9 Ağustos 1945 günü ise ikinci atom bombası, Bockscar isimli uçaktan Nagasaki'ye atıldı. Bu iki bomba, patlama, ısı, radyasyon gibi etkileri ile, 100 bin üzerinde insanı öldürdü. Amerika bombalamaya devam edeceğini açıklayınca, 15 Ağustos'ta Japonya teslim oldu.
Bu tarihten sonra çeşitli ülkeler de atom bombası yapmaya başladılar.

Kaynak : Wikipedia



3 Mayıs 2008 Cumartesi

PS3 Gnel Özellikler




İşte PS3’le beraber çıkacak olan oyunlar :

1- Metal Gear Solid : 42- Devil May Cry 43- Tekken 64- Gran Turismo 55- Warhawk ReduxSony konsolun isminin ne olacağıyla ilgili hiçbir detay vermiyordu. Ama beklenildiği gibi (resimlerde de gördüğünüz gibi) ismi Playstation 3 oldu.
Sony konsolunun Blue Ray Disk’leri kullanacağını daha önce de duyurmuştu. Bu diskler şu anki disklerden 10 kat daha fazla bilgiyi depolayabiliyor. Ayrıca yeni konsolumuz, CR-ROM, CD-RW, DVD, DVD-ROM, DVD-R, DVD+R formatlarını da destekleyecek. Ayrıca Sony, yeni konsollarının ilk konsolları olan Playstation oyunlarını dahi çalıştıracağını söylemişti. Bunun yanında konsolumuzda Memory Stick Duo, bir SD slotu ve kopmak bir flash memory slotu olacak ve ayrıca Xbox 360’takine benzer çıkarılabilir 2.5 inch ebadında bir HDD yuvası da bulunacak.Teknik Analiz:Sony bunlarla da yetinmedi ve konsolun teknik detaylarını da verdi. Playstation 3, 2 teraflop sistem performansında çalışan 3.2 GHz hızındaki Cell işlemcisiyle çalışacak. Konsol, 3.2 GHz hızındaki ana 256 MB RAM ile 700 MHz’de çalışan 256MB GDDR VRAM’i destekleyecek.
Bittiğini sandınız? Daha yeni başlıyoruz. Sony, PS3’ün Nvidia teknolojisine dayanan Grafik çipini (RSX ‘Reality Synthesizer') de su yüzüne çıkardı. GPU’muz 128 bit Piksel netliğe, 1080p çözünürlüğe sahip olacak. RSX ise ayrıca 512 MB Grafik Süzme Hafızasına (Grapic Render Memory) sahip, böylelikle saniyede 100 milyar gölge ve 51 milyar nokta işlemi yürütülebilecek. Konsolumuzda 300 milyon transistör mevcut, bu da şu anda mevcut olanlardan daha büyük bir oran. Bunu da sekiz metal tabaka ile 90 nm (nanometre) kullanarak gerçekleştirebilecek. RSX, iki tane GeForce 6800 Ultra ekran kartından daha güçlü. Bu kartları bugün almaya kalksanız yaklaşık 1000$ ödemek zorunda kalırsınız. Playstation 3 video chat, internet, dijital foto görüntüleme, dijital ses ve görüntü olmak üzere güçlü multimedya özelliklerini de destekleyecek. Çünkü konsolumuzda iki adet HD çıkışı mevcut. Böylece yan yana duran iki HDTV’yi bağlayabilir ya da video’yu 32:9 ekstra ekran boyutunda izleyebilirsiniz (Oturma odanızda sinemaskop düşünün işte). Başka bir deyişle Nintendo DS’nin dev bir versiyonunu düşünün. Bir yandan oyunun görüntülerinin olduğu bir ekran diğer yandan ise oyunun detaylarının olduğu bir ekran gibi. Kutunun dışında Playstation 3, 24 saat kullanılabilen 7 adet bluetooth kontrolöre sahip. Zaten resimlerden de Bumerang şeklinde olduklarını da görebilirsiniz. Konsol’da ayrıca ön üst köşede 4, arka kısımda ise 2 olmak üzere toplam 6 USB yuvası da mevcut. Dedikodularda da söylendiği gibi PSP, PS3’e bağlanabilecek. Böylece Ps3 bir ekran gibi kullanılabilecek.
Grafikler…PS3’ün Grafik gücünü göstermek için Sony, Unreal 3 Motorunun da içinde bulunduğu bazı oyunların demosunu gösterdi. Demolar arasında Gran Turismo, Spider Man gibi oyunlar da vardı. Bu kısa tanıtımların ardından Ps3 için çıkacak oyunların genel tanıtımıyla ps3 kendini gösteriyor. Bu oyunlar daha önce de söylediğim gibi Hideo Kojima’nın Metal Gear Solid 4’ü, Namco’nun Tekken 6’sı, Poliphony Digital’in beşinci Gran Turismo’su, SCEE’nin yeni Killzone’u ve Rockstar Games’in yeni Western oyunu var.Oyunlar çıktıkça çıkıyordu. SCEE üç oyun gösterdi: Biri Evolution Studios’tan OFF ROAD yarışı olan Motor Storm, biri üçüncü Gateway diğeri ise shooter oyunu olan Heavenly Sword. Sega’dan beşinci Phantom Saga, Bandai; Ubisoft’tan yeni IP isimli Killing Day oyunu ve daha birçok firmanın birçok oyunu… Sony Live mı?Sony, Xbox Live benzer bir servisi vurguladı. İsmini ise ‘an always on, always connected device’ olarak koyan Sony’nin yetkili müdürü Chatani, Ps3 oyuncularının Playstation World’e daima bağlı kalacaklarını buradaki üyelerle de her türlü iletişimi kurabileceklerini söyledi. Oyunlardaki karakterlerin alışverişinden tutun da her türlü şeyi değiş tokuş etme fırsatları olacak oyuncuların.
Teknik Özellikleri CPU: Cell İşletim PowerPC- Temel Çekirdek Hızı 3.2 GHz- Her çekirdekte 1 VMX vektör hızı- 512 KB L2 Cache- 7x SPE @ 3.2 GHz- 7x 128b 128 SIMD GPR- SPE için 7x 256KB SRAM- Performans için 8/1 SPE- Toplam gigaflop hareketli nokta performansı GPU: RSX@550MHz- 1.8 Teraflop harekeli nokta performansı- Ful HD (1080p’ye kadar) x 2 kanal- Çok yönlü programlanabilir paralelli hareket noktası- 5.1 Dolby Ses, DTS, LPCM (Cell temelli)Hafıza- 256 MB XDR Ana RAM @3.2 GHz- 256 MB GDDR3 VRAM @700 MHz- Sistem Ana Bant Genişliği – 25.6 GB/s- VRAM/--22.4 GB/s- RSX—20GB/(Yazma)+15GB/s (okuma)- SB2.5GB/s (yazma)+ 2.5GB/s(okuma)Sistem Hareketli Nokta Performansı- 2 teraflopHafıza (Depolama)- Çıkarılabilir 2.5’’ HDD yuvası- I/O—USB yuvası Ön x 4 arka x 2(USB2.0)- Memory Stick Standart Duo / PRO x 1- SD/Standart mini x 1- Compact Flash (TypeI II) x 1Bağlantı- Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 3 (input x 1 + output x 2)- Wi-Fi IEEE 802.11 b/g- Bluetooth--Bluetooth 2.0 (EDR)- ControllerBluetooth (7’ye kadar)- USB 2.0 (kablolu)- Wi-Fi (PSP)- Network (IP üzerinden)AV Çıkışı480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p Ekran BoyutuHDMI out x 2 AV multi out x 1 Digital out (optical) x 1Disk FormatlarıCD, PlayStation CD-ROM, PlayStation2 CD-ROM, CD-DA, CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW, SACD, Hybrid (CD layer), SACD HD, DualDisc (Ses side), DualDisc (DVD side), PlayStation 2 DVD-ROM, PlayStation 3 DVD-ROM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, Blu-ray Disc, PlayStation 3 BD-ROM, BD-ROM, BD

XBox 360






Xbox 360


____________

Xbox 360, Microsoft'un ürettiği 7. nesil oyun konsoludur. 27 Kasım 2005'te eski nesil Xbox'ın devamı olarak Amerika'da piyasaya çıktı.
Premium ve Core olarak iki ayrı paket içeriğinde sunulan Xbox 360, daha satışa çıktığı ilk gün marketler önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. "Nextgen" yani yeni nesil olarak anlandırılan oyun konsollarının ilki olan Xbox 360'ın Avrupa çıkışı bir hafta gecikmeli oldu. Her iki kıtada satışlarda patlama yaşandı ve ürünler eBay üzerinden karaborsa olarak satımaya başlandı. İlk satılan ünitelerin fiyatları 2000$ gibi abartılı rakamlara ulaştı. Konsolun IR kumandası MCE bilgisayarlar kontrol edebilmektedir. Ayrıca kapaklarıyla görünümü değiştirilebilir. Microsoft'un konsol pazarında Sony'nin yeni konsolu Playstation3'e rakip olacak şekilde piyasaya sürdüğü Xbox 360 , rakibinden 1 sene önce piyasaya çıkmasına rağmen , bir çok yönden hala rakibiyle rekabet halindedir . Microsoft'un Xbox sahipleri için oluşturduğu ücretli 'online oyun platformu' Xbox Live! , Sony ve Nintendo tarafından da taklit edilmiş , ancak Microsoft'un aksine ücretsiz hale getirilmiştir.
Oyun konsolu olarak piyasaya sürülen Xbox 360, ardılı Xbox ve rakibi Playstation 3 gibi aslında PC tabanlı bir sistemdir. Bu aletlerin güncel PC'lerden düşük konfigürasyona sahip olmalarına rağmen yüksek grafik kalitesi ve performans ortaya koymalarının sebebi ise, PC'ler gibi bir çok görevi yerine getirecek yapıya sahip olmak zorunda olmamalarıdır. Aygıt sürücüsü, API, değiştirilebilir arayüz gibi sisteme yük bindiren uygulamalar yoktur.
Teknik özellikleri:
3.2 GHz saat frekansında çalışan, 3 çekirdekli IBM PowerPC tabanlı sistem işlemcisi (CPU)
500 MHz saat frekansında çalışan, ATI tarafından tasarımı yapılan XENOS kod adlı grafik işlemcisi (48 adet tümleşik (Unified) shader, gelişmiş görsel efektlerin yaratımı için GPU çekirdeğine tümleşik 10 MB eDRAM)
700 MHz saat frekansında çalışan 512 MB GDDR3 sistem belleği (CPU ve GPU ortak erişmektedir) ile sağlanan 22.4GB bellek bant genişliği
5.1 kanallı Dolby Digital çevresel ses sistemi
DVD okuyucu
High Definition desteği (720p ve 1080i) (firmware güncellemeli ile 1080p desteği de etkinleştirildi)
3 adet USB 2.0 kapısı
4 kablosuz oyun kolu desteği
Wi-fi kablosuz ağ bağlantısı desteği
20 GB sabit disk (Core pakette sabit disk yoktur)
2007 yılının 3. çeyreğinde Microsoft, Sony Playstation 3'ün çıkışı ile birlikte artan rekabet koşullarına cevap verebilmek için, XBOX 360 konsolunun güncellenmiş bir sürümünü "XBOX 360 Elite" ismiyle piyasaya sürmeye hazırlanmaktadır. Konsolun Elite sürümünde, önceki sürümlerde eksikliği çokça eleştirilen HDMI çıkışı, 120 GB'lık bir sabit disk ve daha sessiz çalışan bir DVD sürücü bulunmaktadır; ayrıca konsolun rengi siyah olarak değiştirilmiştir. Yine bu sürümde, CPU ve GPU'nun anakarta entegre edilmesi sırasında daha gelişkin yöntemler kullanılmış ve eski sürümlerde CPU veya GPU'nun anakarta bağlantı noktalarının yüksek ısı nedeniyle deforme olması sonucu ortaya çıkan "3 kırmızı ışık" sorunu bertaraf edilmeye çalışılmıştır. Bazı söylentilere göre Elite sürümünde kullanılacak IBM işlemcisinin üretiminde 65 nanometrelik üretim teknolojisi kullanılacak ve bu sayede sistemin ürettiği ısı azaltılacaktır (bir önceki sürümde 90 nm. üretim teknolojisi kullanılıyordu). Bu bilgi, resmi ağızlarca henüz doğrulanmamıştır.


Kaynak : Wikipedia

Lockheed SR-71 Blackbird




Lockheed SR-71 Blackbird
_______________________

Türü
Stratejik Keşif
Dönemi
Soğuk Savaş
Üretici
Lockheed-Skunk Works
Tasarımcı
Clarence "Kelly" Johnson
İlk uçuş
22 Aralık 1964
Hizmete giriş
1966
Hizmetten çıkış
1998
Üretim adeti
32
Dayandığı model
Lockheed A-12
_____________________

Lockheed SR-71 gelişmiş, uzun mesafe, stratejik Mach 3 keşif (casus) uçağıdır. En hızlı jet uçaktır.
1966 yılında üretilmiştir. YF-12A'dan geliştirilmiş olup, iki kişilik mürettebatı vardır. Clarence "Kelly" Johnson tafarından dizayn edilmiştir. Radara görünmesine rağmen, çok hızlı olması en büyük özelliğidir. 1998 yılında kullanımdan kaldırılmıştır.Ayrıca bu uçakta radar yansımalarını önleyen siyah rengi ve görevi (gizli bilgiler toplamak) yüzünden "Blackbird (Karakuş) " adı verilmiştir.Uzun mesafelerde en iyi avcı uçaklarından daha hızlı(Mach 3 Saatte 3.500 km den fazla ve saldırıdan korunacak irtifada (25.000m)) uçabilir.Algılama cihazlarıyla ve hava-havaya veya havadan-karaya füzeleri şaşırtacak sistemlerle doludur.Kızılötesi kameralar , sıcaklık algılayıcıları ve üzerinde uçulan arazinin görüntülerini anında aktarmaya yarayan vericilerle donatılmıştır.Blackbird'ün algılayıcıları saatte 155.000 km den fazla bir alanı taramaya imkân verir.
Kaynak : Wikipedia

HyperSoar -- (Favori Uçağım)












Hypersoar, ABD tarafından halen geliştirilmekte olan bir bombardıman uçağıdır. Bu uçak dünyanın etrafında uçarken uzaya da girip çıkabilecektir. ABD'den havalanıp hiç hava ikmali yapmadan dünyanın herhangi bir noktasını bombalayacak kapasitededir.Uçak gerçekten çok hızlı olup kendini AIM-120 lerle koruyabilir.




Teknik Özellikler
Azami hız(km/s): 10780
İrtifa(ft): 130000
Menzil(km): 27353
Azami kalkış ağırlığı(kg): Gizli
Kanat genişliği(mt): 25




Kaynak : Wikipedia





Large Hadron Collider (Büyük Hadron Çarpıştırıcısı)

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN), nükleer Araştırmalar için Avrupa Konseyi anlamına gelen Fransızca "Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire" sözcüklerinin kısaltmasıdır. 1953 yılında Cenevre'de merkezi laboratuvarlar kurulmasına karar verilerek ismi Fransızca "Organisation Européenne pour la Recherche Nucléaire" ve İngilizce "European Organization for Nuclear Research" olarak değişmiş ancak CERN kısaltması değişmeden kalmıştır.
İsviçre ve Fransa sınırında yer alan ve Cenevre şehrine yakın olan CERN, dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuvarıdır. CERN’in kuruluş amacı, üye ülkelerin kendi bütçe olanakları ile gerçekleştiremeyecekleri araştırmaları ortak olarak yürütebilmektir. Günümüzde 56 ülkeden 500 enstitüyü temsil eden yaklaşık 8000 civarında araştırıcı (dünyadaki parçacık fizikçilerinin yarısı) CERN'de araştırma yapmaktadır. CERN, Nobel ödüllerine de layık görülen çok önemli bilimsel buluşların yapıldığı bir merkezdir.
CERN İkinci Dünya Savaşından sonra Avrupa'nın fizik alanında ABD'ye yetişebilmesi için 12 Avrupa ülkesinin (Belçika, Almanya, Fransa, Danimarka, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Norveç, Yugoslavya, ve Yunanistan) işbirliği ile 1954 yılında kurulmuştur. Kurulduğundan bu yana Merkez, çok geniş katılımlı uluslararası işbirliğinin başarılı bir örneği olarak hizmet vermektedir. CERN’e üye ülke sayısı 20'dir. Bu ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Yunanistan’dır. Gözlemci olarak katılan ülke/kuruluş sayısı 8'dir. Gözlemci statüsündeki ülkeler; Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, İsrail, Japonya, Rusya Federasyonu ve Türkiye’dir. Ayrıca, Avrupa Komisyonu ve UNESCO da gözlemci olarak temsil edilmektedir. Türkiye 1961'den bu yana gözlemci statüsünü sürdürmektedir. Gözlemci olan ülkelerin hak ve yetkileri, konseyin açık toplantılarına katılmak, bu toplantıların gündem ve dokümanlarını temin edebilmek, ve Konsey Başkanının daveti ile müzakerelere katılabilmektir. Özel Sitesinden Alıntıdır...

Acer Aspire 8920 G Gemstone BLUE - (Mavi Güç)



Bugün tanıtılan iki sistem tam bir teknoloji harikası; gerçek 16:9 görüntüye sahip 16” Aspire 6920 ve 18.4” Aspire 8920G, 1080p (1920 x 1080) çözünürlükte görüntüleri HDTV-Tuner veya Blu-Ray aracılığı ile gösterebiliyor. Bu kalite için elbette hızlı bir ekrana da ihtiyaç var ve bunu da düşünen Acer notebook’lar da az rastlanan 8ms’lik ekran kullanmış. Dileyenler daha az fiyat ödemek için 720p’lik ekranı da seçebiliyor.
Acer her zaman için iyi notebook PC yapan bir firma olarak bilinse de üst düzey kullanıcılara hitap eden laptop sayısı azdır ancak bu durumu değiştirmeye kararlı olan firma Gemstone Blue serisi ile kullanıcıların karşısına çıktı. Sadece Apple ve Sony gibi daha çok üst düzey gelir grubuna hitap eden notebooklarda görebileceğimiz özellikleri Gemstone Blue’da görmek mümkün. Yeni tasarım Cinedash adlı medya konsolu çevresinde yapılanmış. Cinedash, kullanıcılara muzikler, videolar ve menüler arasında rahatça gezinmesine yardımcı olan dokunmatik bir kontrol sistemi. Gemstone Blue sistemlerinde özel ‘dokuma’ tasarımın yanı sıra 10watt subwoofer’ın dahil olduğu sanal 5.1 ses sistemi de bulunuyor.
Fiyatı : 2,499 $

BMW X5 Sports'





BMW X5 4.8i M Sport (2008)
Beygir Gücü / Devir : 350 / 6300
Motor : V8, 4.8
Tork / Devir : 475 / 3400
Hızlanma :
Son Sürat : 150 mph, 242 kmh

..::..TeknoloJi..::..- İstek : Kaan YILMAZ

2 Mayıs 2008 Cuma

GTA IV






GRAND THEFT AUTO IV Oyun, New York şehri baz alınarak modellenen Liberty City' de geçmektedir. Günümüzde geçtiği Rockstar tarafından açıklanmıştır .Ana karakter Niko Bellic bir Romen ' dir. Tüm olay bu karakterin kuzeni tarafından tekrar New York'a çağrılmasıyla başlar. Kuzeni ona çok rahat bir hayat yaşadığını, çok parasının olduğunu, iki kızla yaşadığını, 15 tane arabası olduğunu söyler. Ancak Niko oraya gittiğinde büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Kuzeni bahsettiğinin aksine, bir taksi durağında çalışmaktadır ve sürünmektedir. Ayrıca kuzeninin mafyaya borcu olduğunu öğrenir ve istemesede bu olaylar onu yeniden eski hayatına sürükler. Şu ana kadar oyunun 3 fragmanı yayınlanmıştır. OYNANIŞ Yeni oyunda, eskiye göre karşımıza birçok alternatif çıkacak. Eski oyunlardaki gibi küçük işlerle başlayıp, en büyük olmak gibi birşey yok. Bir yerden görev aldıktan sonra, ister sokağın bir köşesinde telefonla sohbet edebilir, yada kız arkadaşımız ile yemeğe çıkıp, hoş bir gece geçirmek size kalmış. Rockstar'ın açıklamalarına göre oyundaki cep telefonu büyük ölçüde önemli olacak. Oyundaki cep telefonu, modern cep telefonlarındaki hemen hemen tüm özellikleri taşıyor. Eski GTA oyunlarında insanlar genelde tek bir haldeydi. Yeni oyunda insanlara da çeşitli yenilikler eklenmiş, artık sadece sokakta yürüyen insanlar yerine bir köşede bankta oturan, birbirine çarpan, kaldırıma takılıp yere düşen, sokağın köşesinde telefonla konuşan insan göreceğiz.Yeni oyunda elimizdeki alan, San Andreas'a göre daha küçük. Ancak yeni oyundaki şehirde pek çok binaya girebilmek gibi bir imkanımız da olacak.



Fiyat : http://video-oyun.gittigidiyor.com/gta-theft_W0QQklmZZgta%252C%2BtheftQQsraZZedaQQstrZZcatalog?gclid=CK6Aw5_giZMCFQPF1AodO2Vxfw



..::..TeknoloJi..::..- İstek : Alican KAYIK



F-16 Savaş Uçağı






F-16 Fighting Falcon yani F-16 Savaşan Şahin uçakları ilk olarak 1976 senesinde üretilmeye başlandı. Soğuk Savaş döneminin en popüler uçağı olan F-16, ABD üretimi bir teknolojiye sahiptir.Bugüne kadar yaklaşık 6000 adet üretilen F-16'dan en çok Türk ordusu muhafaza etmektedir. Bu 6000 uçağın yaklaşık 5000 Türk ordusunda, 450 si ABD ordusunda, 300 kadarı İsrail'de geri kalan kısım ise Mısır ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde bulunmaktadır.F-16'nın yapımında F-15 ve F-11 teknolojisinin mimarisinden yararlanılmıştır. F-15 ve F-11'in getirmiş olduğu atiklik, manevra kabiliyeti, güçlü radar sistemi F-16'yı gelişmiş jet uçakları arasında kabul ettirmektedir.Saatte 2.475 Km/h hıza ulaşabilen bu jetler, Türkiye'de Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından üretilmektedir. Bazı parçaları ise Aselsan tarafından üretildiği bilinmektedir.Özellikleri ise şöyledir;
Uzunluğu: 14,80 metre
Yüksekliği: 4,80 metre
Kanat açıklığı: 9,80 metre
Kanat alanı: 27,8m2
Hızı: 2.475 km/sa (2 Mach )
Boş ağırlık: 8.662 kg
Ağırlık: 30.600 kilogram (Tam Yüklü)
Menzil: 3.300 kilometre ek yakıt deposu ile
İtki: Tek Motor 119KN (28000 lb)
Motor türü: F-100-PW-220 veya F-110-GE-100
Silah donanımı: 20 MM'lik top, 6 Havadan-havaya, Havadan-karaya füze (2 Sidewinder, 2 Sparrow, 2 Amraam)
..::..TeknoloJi..::..- İstek : Furkan AKIN