25 Nisan 2008 Cuma

Crytek - Crysis !!!





















________________________________________


Crysis, birinci kişi perspektifiyle oynanan, 3 boyutlu bir aksiyon oyunudur. Türk asıllı Yerli kardeşler'in sahibi olduğu Almanya'da bulunan Crytek firması tarafından geliştirilmiş, Electronic Arts tarafından yayınlanmıştır.
Crysis'in grafik motoru CryEngine 2 (DirectX 10) tabanlıdır.
2020 yılında Güney Çin Denizi'ndeki Spratly Adaları'na bir meteor düşer. Ana karakter Teğmen Nomad, Aztec, Lider Prophet, Psycho, Jester'ın bulunduğu Ekip Raptor adaya inceleme yapmak için gönderilir. Ancak haberi sadece Amerika almamıştır, Kuzey Kore de haberdardır. Adaya varıldığında Kuzey Kore ile ABD arasında savaş başlar. İkinci bölümde ise meteor açılır ve adaya soğuk bir iklim hakim olur. Tüm ada buz örtüsüyle kaplanır. Gizemli yaratıkların adaya gelmesi için uygun zemin yaratılmıştır. Ve savaş bu sefer de insan ile uzaylılar arasında geçmeye başlar. Kuzey Kore ordusu adayı terk etmiştir. ABD bu uzaylılarla savaşmak zorunda kalır. Senaryonun üçüncü bölümü bu savaş etrafında geçmektedir. NOT: En iyi Türk oyunu.

Türkçe Seslendirme
Crysis, profesyonel bir Türkçe dublaj ve Türkçe arabirimle yerelleştirilmiş ilk oyundur. Ünlü seslendirme sanatçılarının oldukça oturaklı anlatımı ve dialoglar, oyunun Türkiye pazarındada iddalı bir yapım haline getirmiştir. Türkiye için fiyatı 49 YTL olarak belirlenmiştir.Herkesin oynaması tavsiye edilir.

Silahlar
Bilinen silahlardan bazıları şunlardır:
CXM102: Omuza yerleştirilen roket-atar.
XM2014: Standart pompalı tüfek, lazer’e sahip olabilir.
SCAR: Bugüne kadar ki resimlerin çoğunda görülen makinalı. Farklı amaçla birçok kullanım alanına sahip. Ekstra özellikler/parçalar eklenebiliyor. Değişik cephaneleri kullanabiliyor.
EM7079843: Uzun menzilli elektromanyetik silah. Araçlara karşı etkili. Ses hızından 8 kat hızlı atış yapabilmek mümkün. Frag Grenade(Türkçesinde parça tesirli bomba olarak geçer): Standart bomba.

Hazırlayan :

Emirhan KARTAL.

kaynak : Wikipedia









Hiç yorum yok: